By pressing OK  you consent to our cookies on this device in accordance with our cookie policy unless you have disabled them.
Products Menu
   

3D nyomtatott szállások hajléktalanoknak

No
26/11/2017 09:51:00 AM

A hajléktalan kérdés szerte a világon nagy problémát jelent és megoldásért kiált. Nem csoda, ha egyre több tervező áll elő különféle érdekes koncepciókkal, melyek segíthetnek a helyzet rendezésében. Most szeretnénk bemutatni a New York-i székhelyű Farmlab Kreatív Ügynökség legújabb ötletét, a “Homed” projektet.

A terveken látható hexagonális mikro szállásokat 3D nyomtatással valósítanák meg és a vízszintes elhelyezés helyett a már megépült házak üres falfelületére függőlegesen építenék meg, így szerintük sokkal rendezettebbek lehetnének a városok.

A mikro lakások alumínium borítást kapnának, de a belső kialakítása barátságos környezetet biztosítana a bentlakóknak, amit igény szerint át lehetne alakítani. A bútorok, szekrények és minden szükséges felszerelés integrálható a belső térbe. Különféle funkciójú kapszulákat terveztek, mint például a fürdőszoba, szoba egy tanuló-dolgozó sarokkal vagy a kétszemélyes szoba. Ezek a mikro lakónegyedek rendkívül gyorsan felépíthetőek és bármikor áthelyezhetőek vagy bővíthetőek, ha a város fejlődése úgy kívánja.

Egy 15x21 méteres felületre 95 egységet lehetne felépíteni. A belső modulok szintén 3D nyomtatással készülnének újrahasznosítható műanyagból, így lehetővé téve a környezetbarát és költséghatékony összeszerelést.

KINEMATICS 4D, 3D NYOMTATOTT RUHA

Alleles Design protézisei

Vissza a blogra

Forrás: designboom

Labels attached to the content: Blog
blog comments powered by Disqus
GLIFO
Brands
DFV

           MVP-004727

/* */