By pressing OK  you consent to our cookies on this device in accordance with our cookie policy unless you have disabled them.
Products Menu
   

A FENNTARTHATÓ ICEHOTEL MÁR EGÉSZ ÉVBEN VÁRJA VENDÉGEIT.

Ko
04/12/2016 02:24:00 PM

A svédországi Icehotel 27 évvel ezelőtt kezdte meg működését. Minden évben ősz végétől egészen tavaszig lehetett náluk megszállni, de mostantól az év minden napján nyitva áll a vendégek előtt. Yngve Bergqvist alapító szerint annyira megnőtt a kereslet a hotel iránt, hogy kénytelenek voltak olyan megoldást keresne ami lehetővé tette, hogy az év bármely napján vendégeket tudjanak fogadni. Természetesen a technológia fejlődése is kellett hozzá, hogy mindezt gazdaságosan és a környezetre a lehető legkisebb hatást gyakorolva képesek legyenek kialakítani. 

A régióban május és július között szinte állandó a napsütés, ezért fotovoltaikus (napelemes) rendszert és fenntartható építési módszereket alkalmaztak. A tapasztalatok azt mutatták, hogy -5 Celsius-fok a tökéletes hőmérséklet ahhoz, hogy a jégalkotás megtartsa formáját és még kellemes legyen a benti légkör. A nyáron szükséges energiát 600 négyzetméternyi napelem adja, ami 130.000 kWh villamos energiát termel évente. A belső falak jégtömbökből, a külső falak pedig betonból készülnek, amit jég és hó borít télen. A hűtéshez 5 méterrel a föld alatt vezetett acélcsöveket használnak és az épület is alaposan körbe lett szigetelve, hogy úgy működjön mint egy termosz. 

Labels attached to the content: Blog
blog comments powered by Disqus
GLIFO
Brands
DFV

           MVP-004727

/* */