By pressing OK  you consent to our cookies on this device in accordance with our cookie policy unless you have disabled them.
Products Menu
   

GLIFO

A Glifo egy rehabilitációs segédeszköz, mely lehetővé teszi a kognitív és motorikus képességükben korlátozott gyermekeknek, hogy szabadon kifejezhessék kreativitásukat, rajzoljanak vagy írjanak.

 

A Glifo része az UNICO-The Other Design segédeszköz kollekciójának. Az UNICO termékek olyan személyre szabott egyéni méretek szerint készült eszközök, melyek javítják a sérült gyermekek életminőségét.

 

A piacon lévő eszközökhöz képest a Glifo különbsége abban rejlik, hogy a személyre szabott fogantyú elsősorban a kéz dorziális részében dolgozik, így meggátolja a végtag összehúzódását és hatékonnyá teszi az iskolai illetve otthoni rehabilitációs tevékenységet.

Az UNICO-t az Opendot Fab Lab és a TOG Alapítvány együttesen alapította. A Glifo-t számos designer, terapeuta, sérült gyerek és családjuk segítségével fejlesztették és tesztelték, hogy tökéletesen megfeleljen annak az igénynek, hogy a komplex neurológiai betegséggel élő gyermekek minél könnyebben és kényelmesebben tudjanak vele írni, rajzolni. Az eszköz könnyű, egyedi méretek alapján készül, könnyen tisztítható, funkcionális és árban is elérhető.

 

Az Opendot Fab Lab segített a Glifo gyártásában és kiaknázta a 3D nyomtatásban rejlő lehetőségeket.

 

A TOG Alapítványt az összetett idegrendszeri betegségekkel küzdő gyermekek megsegítésére hívták életre még 2011-ben. A Glifo fejlesztésénél hozzájárultak tudásukkal, hogy orvosilag is elismert segédeszköz legyen.

 

Design: TOG + OPENDOT + Sara Monacchi + Luca Toscano + Andrea Pelino

GLIFO
Brands
DFV

           MVP-004727

/* */