By pressing OK  you consent to our cookies on this device in accordance with our cookie policy unless you have disabled them.
Products Menu
   

"Kíváncsiság Kabinja"

No
22/03/2018 04:38:00 PM

A 3D nyomtatással készült "Kíváncsiság Kabinja" fantázianevű épület a 3D nyomtatású burkolatban rejlő lehetőségeket teszteli. Ezt a kutató jellegű projektet a kaliforniai székhelyű Emerging Object startup vállalkozás indította útjára Ronald Rael és Virginia San Fratello vezetésével, akik számos egyetem elismert professzorai is egyben.

Az apró kuckót egy lakóház hátsó kertjében építették fel. Az egyszobás kabint több mint 4500 darab 3D nyomtatással előállított agyagcsempével burkolták, majd egy részükbe apró növényeket ültettek. A kis épület megépítésekor mind a mezőgazdasági, mind az ipari hulladékot újrahasznosították többek között a szőlő héjat, sót, cementet, kávézaccot vagy fűrészport.

A projekt két fajta csempét ötvözött a ház külső részén: hatszög alakú „ültető” csempével borították be az oromfalat, az oldalfalak pedig zsindely borítást kaptak, melyeket egy speciális, rendkívül gyors 3D nyomtatási technikával készítettek el. A kabin belsejét áttetsző fehér Chroma Curl fali csempével fedték be, mely egy biobázisú speciális műanyag. A 3D nyomtatásnak köszönhetően a belső falak igazán különleges mintájúak és textúrájúak.

KÍSÉRLETI MIKRO-IRODA

HANGULATOS FAHÁZ ANGLIÁBAN

Vissza a blogra

Forrás: pinklemur.blog.hu

Labels attached to the content: Blog
blog comments powered by Disqus
GLIFO
Brands
DFV

           MVP-004727

/* */