By pressing OK  you consent to our cookies on this device in accordance with our cookie policy unless you have disabled them.
Products Menu
   

"maison A", népi építészet modern megoldásokkal

Kornél
10/01/2019 07:35:00 PM

 

A vietnami Nam Định városába tervezett lakóépületnél a nghia-architect építészei ügyesen ötvözték a hagyományos anyagokat, motívumokat és technikákat a kortárs elemekkel és szemlélettel. A "maison A" családi ház átszellőző téglaburkolata, a padlón és a falon megjelenő motívumok a környék népi építészetét tükrözik. Azért, hogy a végeredmény a lehető legautentikusabb formát öltse, a tervezők szorosan együttműködtek a helyi kézművesekkel.

A ház homlokzata több rétegből épül fel, mely védelmet nyújt a környék kiszámíthatatlan part menti éghajlatával szemben. A külső hagyományos, virágmintás téglaburkolatot kapott, mely áttört szerkezetének köszönhetően megszűri a napfényt, valamint átszellőzteti, lehűti a mögötte lévő szerkezeteket. A belső üvegréteg védelmi célt szolgál, ami a szűrt napfényt már átengedi. A két épített réteg közé pedig növényzetet ültettek, mely tovább javítja a belső mikroklímát.

NOKO 2018 - építészet

 

Forrás: pinklemur.blog.hu

Vissza a blogra

Labels attached to the content: Blog
blog comments powered by Disqus
GLIFO
Brands
DFV

           MVP-004727

/* */