By pressing OK  you consent to our cookies on this device in accordance with our cookie policy unless you have disabled them.
Products Menu
   

"termékeny talajra" Mygdal lámpa

Kornél
29/03/2016 02:20:00 PM

Mygdal egy önfenntartó ökoszisztéma, ahol a napfény utánzásával a növényeink fotoszintetizálásra képesek.

A természet közelsége jelentősen hozzájárul az emberek jó közérzetéhez. Ezért a növények egyre fontosabb szerepet töltenek be a városi környezetben. Azonban nem minden lakóterünkbe jut elegendő napfény ahhoz, hogy növényeket tartsunk ott. A német Nui stúdió Mygdal lámpái megoldást kínálnak erre a problémára.

Mygdal egy önfenntartó ökoszisztéma, ahol a napfény utánzásával a növényeink fotoszintetizálásra képesek olyan terekben is, ahova nem jut természetes fény. Tehát nem csak lámpa, hanem tökéletes kaspó is egyben.

Mygdal egy észak dániai falu, ahol Peter Kuchinke üvegműves élt. Az ő tiszteletére kapta a lámpa a nevét. Durván lefordítva Mygdal azt jelenti, "termékeny talajra."

A stúdió egy álló- és egy függőlámpát készített, amiket két különböző méretben gyártanak. Az üveg egy kis manufaktúrában készül hagyományos technikával. Az állólámpájuknál az elektromosság vezetésére alkalmas üvegbevonat teszi lehetővé a láthatatlan kapcsolatot, az áramforrás és a LED között. Ez a technikai újítás forradalmasíthatja a lámpagyártást.

Sajnos még csak pár darab készült el, de a stúdió dolgozik azon, hogy a későbbiekben szélesebb körben is elérhetőek legyenek ezek a csodálatos lámpák.

Labels attached to the content: Blog
blog comments powered by Disqus
GLIFO
Brands
DFV

           MVP-004727

/* */