By pressing OK  you consent to our cookies on this device in accordance with our cookie policy unless you have disabled them.
Products Menu
   

"The Parting of the Plastic Sea", látványos installáció 168000 darab eldobott műanyag szívószálból

Kornél
30/01/2019 06:47:00 PM

Évente közel 300 millió tonna műanyagot gyártunk, 1950 óta ez a szám 8,3 milliárd tonna, és ha ez az ütem továbbra is így folytatódik, akkor 2050-re a műanyag szemét tömege nagyobb lesz az óceánokban élő összes hal súlyánál. Csak szívószálból Amerikában naponta 500 milliót használnak és dobnak el, ennyivel 2,5-szer körbe lehetne tekerni a Földet. Ráadásul a pár percig használt tárgy minimum 500 évig még hulladék marad. 

Erre a súlyos problémára hívja fel a figyelmet Von Wong, aki egy tökéletesen megformált installációt készített 168000 darab hulladék szívószálból. Természetesen a művész nem egyedül gyűjtötte össze és szelektálta ezt a hatalmas mennyiségű hulladékot, segítségére volt több száz önkéntes és a Starbucks Vietnam is, akiknek hat hónapra volt szükségük ekkora mennyiségű szívószál begyűjtéséhez. Ezután a begyűjtött darabokat szín szerint szelektálták, majd az installáció alapjának és keretének elkészítése következett. Végül a LED világítás kapott helyet, hogy az alkotás még látványosabb legyen. 

A hullámokat formáló installációról a következőt írja Von Wong: "A műanyag probléma vagy távol van a látóterünktől, vagy annyira jelenlévő, hogy észre sem vesszük. A művészetet szerettem volna használni mindkét nézőpont bemutatására, valami szép és egyedülálló környezetet teremtve ebből a környezeti tragédiából."

ALPHAPOT - ÉTELMARADÉKBÓL MODULÁRIS VIRÁGCSERÉP

Forrás: blog.vonwong.com

Vissza a blogra

Labels attached to the content: Blog
blog comments powered by Disqus
GLIFO
Brands
DFV

           MVP-004727

/* */