By pressing OK  you consent to our cookies on this device in accordance with our cookie policy unless you have disabled them.
Products Menu
   

"Velocipédia"

Ko
09/04/2016 07:00:00 PM

Kerékpárok, ahogy a képzeletünkben léteznek.

A bolognai székhelyű tervező Gianluca Gimini egy kísérletet végzett, megkérte barátait, családtagjait és ismeretleneket, hogy emlékezetből rajzoljanak le egy férfi kerékpárt. Néhány rajz pontosan emlékeztetett egy kerékpárvázra, de a legtöbb drasztikusan mást mutatott.

 

 

Nem is tudta, hogy ezt a fajta játékos tesztet pszichológusok is használják annak a demonstrálására, hogy az agyunk milyen módon csap be minket olyan egyszerű és hétköznapi dolgoknál amiről azt hisszük ismerjük, hogy néz ki vagy hogyan működik. Gimini végül több száz rajzot gyűjtött össze, amikből egy "Velocipédia" névre keresztelt kollekciót alkotott.

"Egyetlen tervező sem létezik aki képes kitalálni ennyi új kerékpár tervet. Ehhez száz élet is kevés, és ezért tekintek olyan csodálattal erre a gyűjteményre." nyilatkozta Gimini.

A tervező végül kiválasztotta a számára legérdekesebb rajzokat és valóságossá tette azokat. A végeredmény megerősítette abban, hogy kortól és foglalkozástól függetlenül rendkívüli, vad és néha zseniális tervek születtek.

 

 

 

 

 

 

Labels attached to the content: Blog
blog comments powered by Disqus
GLIFO
Brands
DFV

           MVP-004727

/* */